(On)mogelijkheden in tijden van Corona

 

 

Het uitbreken van het Corona virus heeft veel impact op ons leven. Niet alleen zagen we onszelf de afgelopen maanden gedwongen om thuis te gaan werken, ook ons sociale en sportieve leven werd in de wacht gezet. Dit heeft invloed gehad op de dynamiek in onze gezinnen en in onze overige liefdesrelaties, want we waren in alle levensgebieden aangewezen op ons thuisfront. Rollen werden door elkaar gegooid. Er werd gehamsterd. We bleven massaal binnen.

Voor mij boden de afgelopen maanden in ‘lockdown’ ruimte tot contemplatie. Mijn praktijk lag stil en ik had geen andere keuze dan mij daar bij neer te leggen. Daar waar velen om mijn heen als razenden bezig waren om hun diensten online aan te bieden keerde ik mijn aandacht naar binnen. Wat was mijn reactie op Corona? Eerst was er verbazing, ongeloof, verdoving en een lichte paniek. Toen stilte, overpeinzingen. En toen ik de grootte van de hele situatie overzag heb ik mij eraan overgegeven en kon ik toegeven aan de rust en stilte die er in mij ontstond. Geen wekkers die afgaan, geen haast overdag, geen afstemming thuis. Alles was er en dat was voldoende. Voor mij persoonlijk was het een periode die veel heeft gebracht. Mijn compassie ging en gaat uit naar diegenen die door de pandemie zijn getroffen en met verlies, rouw en/of financiële problemen zijn geconfronteerd.

Inmiddels zijn de richtlijnen omtrent de omgangsvormen alweer iets versoepeld, waardoor er weer meer mogelijkheden buitenshuis zijn. Ook mijn praktijk is weer geopend. Maar de veranderende samenleving heeft ons wel voor een uitdaging gesteld. Gaan we langzaam aan weer terug naar de hectische ‘rat-race’ waar we in zaten? In welke mate voeg je de diverse terreinen weer in je leven in? Wat is werkelijk belangrijk en waar kan je zonder? Hoe gaan we om met onszelf, onze geliefden en onze wereld? Deze vragen vormen volgens mij de basis voor het nieuwe tijdperk. Bewustzijn creëren en van daaruit stappen zetten die er werkelijk toe doen.

 

 

 

 

 

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.