Veelgestelde vragen

Welke therapievormen worden er gebruikt?

Afhankelijk van de hulpvraag kies ik de methode(n) waar ik mee werk. Dit is vaak een combinatie van verschillende behandelingsvormen: zie gebruikte methoden.

Wordt de therapie vergoed?

Of de therapie wordt vergoed is afhankelijk van de gekozen vorm en van je verzekeringspakket. Meestal wordt er een deel vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Op www.nvpa.org/zorgverzekering is een overzicht te vinden van de vergoedingen per zorgverzekeraar.

Is er een verwijzing nodig van de huisarts?

Er is voor mij geen verwijzing nodig van de huisarts. Voor sommige zorgverzekeraars echter wel, het beste is er even naar te informeren.

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Het is natuurlijk afhankelijk van de hulpvraag hoeveel sessies er nodig zijn, maar gemiddeld zijn er ongeveer 10-12 sessies nodig. In het geval van EMDR zijn dat er vaak iets minder.

Hoe weet ik of jij de juiste therapeut bent voor mij, voor ons?

Zeker weten doe je dat nooit, maar het is belangrijk dat je je bij het eerste gesprek op je gemak voelt en het gevoel hebt dat het ‘klikt’. Dit is ook één van de doelstellingen van het eerste gesprek, onderzoeken of het klikt. Vertrouwen in je therapeut is een belangrijke voorwaarde voor het slagen van de therapie.

Wat onze cliënten van ons vinden?

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.