Aanbod

Individuele therapie

Individuele therapie kan hulp bieden bij:

  • gevoelens van onrust, angst of somberheid
  • stress en burn-out gerelateerde klachten (extreme vermoeidheid, slechte concentratie, malen of piekeren)
  • rouw- en traumaverwerking (moeilijke gevoelens na het verlies van een naaste)
  • terugkerende negatieve patronen in je gedrag

 

 

Hoe gaat het in zijn werk?

 

Eerst vindt er een kennismaking plaats. Na afloop van dit gesprek wordt gekeken wat de vervolgmogelijkheden met betrekking tot de specifieke hulpvraag zijn. Mocht je doorgaan dan wordt er een traject op maat uitgezet. De therapie die volgt vindt meestal wekelijks of tweewekelijks plaats.

Partner-Relatietherapie


Bij relatieproblemen is het niet direct het geval dat de relatie in de basis niet goed is. Ook in goede, liefdevolle relaties kunnen zich problemen voordoen. Deze kunnen zich bijvoorbeeld uiten in:

  • gebrekkige communicatie
  • gebrek aan intimiteit, weinig seks
  • machtsstrijd, veelvuldige ruzies
  • desinteresse in de ander, vreemdgaan

 

In PRT (Partner-Relatietherapie) wordt gekeken naar de onderliggende patronen in de relatie die voor deze problemen zorgen. Het gaat vaak niet om de onderwerpen die worden aangevoerd, maar meer om de onderliggende verlangens die niet worden vervuld en de gevoelens die daarmee gepaard gaan. Een goed uitgangspunt voor PRT is een liefdevolle basis met de bereidheid naar elkaar te luisteren, zonder te oordelen, zonder verwijten.

Coaching

 

Coaching komt voort uit de positieve psychologie.

 

Het is niet hetzelfde als therapie, wat meer gericht is op de behandeling van psychische problemen. Coaching gaat uit van je mogelijkheden tot ontwikkeling en neemt deze vervolgens als uitgangspunt. Samen onderzoeken we wat je persoonlijke ontwikkeldoelen zijn en wat ervoor nodig is om deze te bereiken.

Veelgestelde vragen

Welke therapievormen worden er gebruikt?

Afhankelijk van de hulpvraag kies ik de methode(n) waar ik mee werk. Dit is vaak een combinatie van verschillende behandelingsvormen: zie gebruikte methoden.

Wordt de therapie vergoed?

Of de therapie wordt vergoed is afhankelijk van de gekozen vorm en van je verzekeringspakket. Meestal wordt er een deel vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Op www.nvpa.org/verzerkingen/public is een overzicht te vinden van de vergoedingen per zorgverzekeraar.

Is er een verwijzing nodig van de huisarts?

Er is voor mij geen verwijzing nodig van de huisarts. Voor sommige zorgverzekeraars echter wel, het beste is er even naar te informeren.

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Het is natuurlijk afhankelijk van de hulpvraag hoeveel sessies er nodig zijn, maar gemiddeld zijn er ongeveer 10-12 sessies nodig. In het geval van EMDR zijn dat er vaak iets minder.

Hoe weet ik of jij de juiste therapeut bent voor mij, voor ons?

Zeker weten doe je dat nooit, maar het is belangrijk dat je je bij het eerste gesprek op je gemak voelt en het gevoel hebt dat het ‘klikt’. Dit is ook één van de doelstellingen van het eerste gesprek, onderzoeken of het klikt. Vertrouwen in je therapeut is een belangrijke voorwaarde voor het slagen van de therapie.